Niyeti kötü olanın attığı ok elbet birgün kendine döner Hz Ali(r.a.)
EKİLEN NEYSE O BİÇİLİR
Sunulan onca güzelliklere rağmen, kulun haddini aşıp mutluluğu kötülüklere tevessül etmekte bulduğunu sanmasıyla birlikte o yönde ameller icra etmesi elbette ki cezasız kalmaz.
Yüce Allah’ın; beli bir sisteme göre var ettiÄŸi Kainatı,iÅŸaret ettiÄŸi kurallar içinde bir iÅŸleyiÅŸin dışına çıkan insanoÄŸlunun muhallîf davranışlar sergilemesine mukabil, elbette bir müdahalesi olacaktır.
Bir gemi mürettebatı’ından birinin görevini ihmal etmesi sonucu;bulunduÄŸu gemi için bir tehlikeyi söz konusu yapması, geminin kaptanı tarafından bir azar iÅŸitme’yi gündeme taşımaz mı?
İyiliklerin yerine kötülükleri,güzelliklerin yerine çirkinlikleri koyarsanız bu İlahi sistemde bir bozulmanın müsebbibi durumuna gelmeniz otomatikman gerçekleşir.
Balığın; sudan çıktıktan bir müddet sonra ölmesi,olmaması gerekenin oldurma’sıyla ilgili bir durumun tabii sonucudur .
Allah’ın sisteminde ne bir tahrif,nede bir bozulma olamaz.Çünkü herÅŸeye Kadir olan odur .
O dilediği şekilde kurallarını değiştirir, yeni kurallar ortaya koyar.Buna;onun dışında kimsenin müdahale etme hakkı ve kudreti yoktur.
Yarattıklarına bir tehdidi hak görüp,tahrip’e kalkışmak,yaratılışa zıt bir durumu yansıtır.
Veya baÅŸka bir deyiÅŸle, aynı söylem,aynı yankılama’yı tezahür ettirir…
Her halükarda ne yapılırsa yapılsın, ne iÅŸlenirse iÅŸlensin; aynısını görmekten kaçmak mümkün deÄŸildir..Kötülük edende; iyilik edende karşılığını mutlaka ergeç bulur…
Bu konuda en kati en kesin bir argüman olarak Hz Yunusun o meÅŸhur”Lâ ilâhe illâ ente subhâneke innî kuntu minez zâlimîn”
Anlamı;
“Senden baÅŸka hiçbir ilah yoktur. Seni eksikliklerden uzak tutarım. Ben gerçekten (nefsine) zulmedenlerden oldum”duasını sunabilirim…
TeÅŸekküllü tevhid esaslarına dayalı olan kâinat; her ne kadar içindekilerle tezat bir görünüm verse de öyle olmadığı;öyle olduÄŸu sanılması aslında bir beyin körlüğünden kaynak’landığındandır.
Herhangi bir yerine iÄŸne batırma’nız sonucunda doÄŸan acının bedeninizin her yerine bir sirayetı gerçekleÅŸtirmesi üsteki yazıya bir misal olarak verilebilir.
Kime veya neye olursa olsun, işlenen her fiilin muhatabı yine failin kendisidir.
Tıpkı Bumerang gibi,her kötülük yada her iyilik, geri dönüp sahibini bulur.
KiÅŸinin davranışı,kiÅŸiyi tanımlar aslında…Yani fiil failin ruh halidir dense doÄŸru bir anlatım olur kanımca.
Ülkesine ihanet edene hain denmesi gibi…
Yani değerli okurlar,ekilen her ne ise;biçilen de odur.
Etiketler: Cehennem Cennet İlahi Yazar 327 okunma