ÇETİNER GÖREVİNE İADE EDİLDİ

Şanlıurfa Gap Tarımsal Araştırma Müdürü İbrahim Çetiner, asılsız bir ihbar mektubu ile görevden alınmıştı. Çetiner Hukuk mücadelesini kazandı ve görevini iade edildi.

Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü İbrahim Halil Çetiner, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında hakkında yürütülen bir soruşturma nedeniyle yaklaşık 7 yıl sürdürdüğü Şanlıurfa GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü (GAPTAEM) görevinden alınmıştı.

Müdür Çetiner, İdare Mahkemesi’nde açtığı davanın kendi lehine sonuçlanarak göreve iade kararı verildiğini sosyal medya hesabından duyurarak açıklamada bulundu.

MAHKEME GÖREVE İADEYE KARAR VERDİ

Çetiner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: ”2019 yılında isimsiz bir dilekçe ile müfettişler gelmiş, delilsiz ve ispatsız iddialarla 1 Eylül 2020’de müdürlük görevimden alınmıştım. Bu hukuka aykırı işlemlerin tamamı itiraz ve dava sonucunda ortadan kalktı. İlk önce; Yüksek Disiplin Kurulunun 22.10.2020 tarihli kararıyla disiplin cezalarımın tümünü kaldırdı. Bu karar Sayın Bakan tarafından 28 Ocak 2021’de onaylandı. Ardından Şanlıurfa İdare Mahkemesinde açtığım göreve iade kararım olumlu sonuçlandı. Çok şükür, Şanlıurfa İdare Mahkemesinde açtığım göreve iade kararım 22/07/2022 tarihinde olumlu sonuçlandı ve mahkeme görevden alınma işlemini iptal etti, göreve iadeye karar verdi. Bu süreçte bana inanan herkese ve hukuki süreci takip eden herkese sonsuz teşekkür”


Etiketler: 130 okunma

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir