şampiyonların hedefi milli takım

Samsun’da düzenlenen Okullararası Görme Engelliler Goalball Türkiye Şampiyonası’nda şampiyon olan Şanlıurfa Haliliye Görme Engelliler Okullu öğrencileri, hedeflerinin milli takım olduğunu söyledi.

Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Okul Sporları Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl gerçekleştirilen Okullar arası Görme Engelliler Goalball Türkiye Şampiyonası bu yıl Samsun’da düzenlendi. Yıldızlar kategorisinde düzenlenen şampiyonaya, Şanlıurfa, İstanbul, Denizli, Tokat ve İzmir illerinden 3 kız, 5 erkek takımı katıldı.

Köksal Ersayın Anadolu Lisesi Spor Salonunda oynanan müsabakalar, puan usullü ile tamamlandı. Yıldız kızlarda Haliliye ekibi oynadıkları maçları kazanarak birincilik, yıldız erkeklerde ise Haliliye ekibi üçüncülük kupasını aldı.

Birincilik ve üçüncülük kupasını Şanlıurfa’ya getiren öğrenciler, beden eğitimi öğretmenleri eşliğinde antrenmanlarını sürdürüyor. Sporcu öğrenciler, çok çalışarak A Milli Takım’a seçilmek istediklerini söyledi.

Yıldız kızlar kategorisinde mücadele eden sporcu kaptanı Kevser Ökmen, “Ben Haliliye Görme Engelli Şanlıurfa okulunda okuyorum. Bu spora bu okulda başladım. Hocalarımın desteğiyle öğrendim, daha çok bağlandım. Son maçımda Samsun’da goalball Türkiye maçında şampiyon olduk. Onun sevinciyle daha çok bu spora bağlandım. Ben sporu çok seviyorum, milli takıma katılmak istiyorum. En büyük hedefim milli sporcu olmak” dedi.


Etiketler: 132 okunma

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir