Suruç Onbirnisan Ortaokul Öğrencilerinden Resim sergisi

suruç

Şanlıurfa’nın Suruç  ilçesi Onbirnisan Ortaokulu öğrencilerinin yapmış olduğu görsel resimler İlçede resim severlerin begenisine sunuldu

 

Suruç Onbirnisan ortaokulu öğrencilerinin yaptığı karma resim sergisinin açılışı yapıldı. Serginin açılışını Suruç Cumhuriyet Başsavcısı  Mehmet Nedim Yaz, İlçe Emniyet Müdürü  Gökhan Balaban, İlçe Jandarma Komutanı J .Bnb.  Sinan Sert ve İlçe Milli Eğitim Müdürü  Mehmet Han Özdemir’in katılımıyla yapıldı.

Ortaokul öğrencilerinin ders yılı içinde yaptığı yaklaşık 100 çalışmanın yer aldığı karma resim sergisinde öğrencilerin Sulu boya, kara kalem, pastel, baskı tekniği, guaş, yumurta, maske boyama ve perspektif çalışmaları yer aldı.

Atatürk Alanında sergilenen resim sergisinde katılımcılara bilgi veren Okul Müdürü Deniz Demirli,  öğrencilere akademik, sanatsal ve sportif alanda destek olduklarını dile getirdi. Görsel Sanatlar Öğretmeni Gülbahar Ocakoğlu’ da “Sergimizin amacı öğrencilerimizin el becerilerini geliştirmek, günlük hayatta kullanılan her şeyin özveriyle çalışıldığında bir sanat eserine dönüşebileceğini göstermek” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Han Özdemir, sergi açılışında  öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada “Değerli öğrencilerimiz, resim serginizi gezdik güzel çalışmalarınız var tebrik ediyorum. Yetenek çok önemli ama güzel sanatlarda her şey yetenek değil, eğitim de çok önemli. Çok başarılı olmak istiyorsak yetenek bize yüzde 30 katkı sağlar, yüzde 70 i eğitimdir. Dolayısıyla öğretmenlerimizi çok iyi takip etmemiz lazım, onların önerilerine kulak vermemiz lazım.” dedi.  Okul idaresini, Öğretmen ve öğrencileri başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum dedi.



Etiketler: 388 okunma

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir