[avatar user="mustafakaplan" size="150" ]

Tefekkür penceresinden

by | Leave a comment

Şayet, bir kitab-ı kebir olan bu kâinat iyi okunabilse, içinde en küçüğünden; en büyüğüne, canlısından; cansızına kadar her imla, her nokta ,her virgül kendi lisan-ı halleriyle Allah’ın varlığına dair  bir ikrarı size rapor edeceklerdir…

 

Bu kitabın neresinden okumaya başlarsanız başlayın sonuç hep aynıdır.

 

Tefekkür gözlüğünüzü takıp, her sayfayı tek tek çevirdiğinizde; görüp okuduklarınız, size her şeye hükmü geçen sonsuz kudrete sahip olan bir yaratıcının varlığına dair argümanlar sunarak, kendilerine has  üsluplarıyla, ilgili verileri gözünüzün önüne sereceklerdir.

 

Bu meyanda örnekler sayılmayacak kadar çoktur. Bir tek çiçeğin bile koca bir bahar mevsimine nasıl delalet ettiği düşünülebilir mesela…

 

Bu okuma eyleminize bedeninizi de dahil edin isterseniz…

 

Her azanızın sayısız hücrelerle; o hücreleri inşa eden atomlar tarafından  sonsuz İlahi bir güç tarafından nasıl sevk ve idare edildiğini hayret ve büyük bir hayranlıkla izleyin…

 

Siz gece tatlı uykunuzda iken; içinizdeki o söz konusu azalarınızın harıl harıl işleyişlerinden bihaber olmanız; o yüce yaratıcı hakkında bariz ipuçları vermiyor mu?

 

Her gün yediğiniz bir yumurtayı düşünün. O Kapalı mekân içinde civcivin nasıl hava alıp beslendiği  bir muamma değil mi?.. Zamanı gelince bir İlahi emirle dışarıya avdet etmesinin nasıl bir izahı olabilir .

 

İçine sığdırılmış çekirdeği, çekirdeğin etrafında dönen elektronları, protonları ve yüksüz nötronları olup, çıplak gözle müşahedesi mümkün olmayan bir atomdan bile o yaratıcı hakında öğrenilecek çok şey vardır.

 

Bir nar’ın içinde inci  gibi hoş görüntüler arz eden sayısız çoğunluktaki tanelerin muntazam dizilişleri ile ilgili; materyalistlerin nasıl bir cevabı olacaktır doğrusu merak konusu…

 

Küçücük gövdesinde balla zehiri barındıran arıya; zehirinden panzehir üretilen akrebe, ya bir damla kadar minacık olmasına rağmen içine yerleştirilen tezgâhla ipek dokuyan böceğe ne demeli…

 

Şimdilik bu kadar diyerek, okuduklarınıza ara verip; oturduğunuz koltuğun hemen yanındaki sehpa üzerinde içmeniz için konulan kahvenizden içebilirsiniz. Hepinize hayırlı günler…

 


Etiketler: 483 okunma
Bilgilendirme

Urfa Yaşam Haber sitesinde yazılan yazılardan yazarın kendisi sorumludur. Yazarın görüşleri Urfa Yaşam haberinin görüşlerini yansıtmaz

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir