Borçlu Akçakale Belediyesinin parkı icra ile satıldı

Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinde, Borçları nedeni ile belediye ait 820 Metrekare alana sahip bir park icra yolu ile sattıldı.
Mahallelinin tepkileri nedeni ile Belediyenin resmi Twitter hesabından bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada “Önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla satışı yapılmıştır.” denildi.

Parkın alacaklı M.E. tarafından icra yolu ile satıldığı belirtilen açıklamada, satıştan elde edilen gelirin alacaklı olan M.E’ye değil de Belediyeden alacaklı olan başka bir firmanın hesabına aktarıldığı bilgisi yer aldı.

İşte O açıklama

1- Mahalle sakinlerinin başvurusuna ve talebine istinaden açıklama yapılması elzem görülmüştür. 1-Atatürk Mahallesi 431/1 ada içerisinde bulunan 820 metrekarelik parkın, önceki dönemlerden kalan borçlar nedeniyle icra yoluyla satışı yapılmıştır.
2- Park, Akçakale İcra Dairesi 2019/146 esas sayılı icra dosyası ile alacaklı M.E. tarafından ihale yoluyla satılmıştır. Ancak 2019/106 esas sayılı dosyada belediyeden alacaklı olan bir beton firması ilk sırada olduğundan satıştan elde edilen gelir firmanın hesabına aktarılmıştır.
3- Söz konusu beton firmasının Akçakale Belediyesi’nden önceki dönemden kalan 3.800.000 TL, bir gıda firmasının ise 2.200.000 TL alacağı bulunmaktadır. Konuya ilişkin belge ve bilgiler mahalle muhtarıyla paylaşılmıştır. Kamuoyuna duyurulur.


Etiketler: 434 okunma

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir