Urfalı gazeteciden sözde basına sitem

Urfalı gazeteciden sözde basına sitem

Basın emekçisi Ferhat Özer, sosyal medya hesabında “Sözde Basına” hem yağdı hem gürledi.

Şanlıurfa’da sosyal medya en etkili kullanan yaklaşık 10 bin takipçisi olan yılların eskitemediği basın emekçisi Ferhat Özer, sosyal medya hesabından “Sözde basını” hem eleştirdi hem sitem etti.

Twitter hesabında ki profil bölümün de “Gazeteci” ibaresini kaldıran 40 yıllık gazeteci Özer, herkesin gazeteci olarak kendini tanımlamasına sitem ederek “Ben artık gazeteci değilim, gezginim ”dedi.

Ciddi olun!

Ferhat Özer paylaştığı mesajda, “Profilimde Gazeteci yazıyordu kaldırdım. Çünkü birçok kişinin profiline bakıyorum Gazeteci yazıyor ama adam siyasi partilerin yazı tahtası gibi. Her türlü paylaşımını yapıyor. Maşallah yok yoktur. Övgüler yağdırıyor, amuda kalkıyor. Biraz ciddi olun ki, ciddiye alınasınız.” dedi.

 

En fazla haber sitesi Şanlıurfa’da

Şanlıurfa ve ilçeleri olmak üzere toplamda günlük veya haftalık yayımlanan 19 gazete bulunuyor. Bunun yanında ise sayıları 200 civarı olduğu düşünülen haber sitesi Şanlıurfa’da bulunuyor.  İnternet basın yasası olmamasından kaynaklı önüne gelen Şanlıurfa’da internet haber sitesi açıyor.

Siyasallaşmış bir basın

Şanlıurfa’da yayın yapan birçok basın yayın organı muhabir ve imtiyaz sahipleri ise farklı partilerin farklı organlarında görev yapmaktalar.  Gazeteci Ferhat Özer ise bu durumu eleştirmektedir. Şanlıurfa’da Basın sektörüne giren birçok kişi ise kurumlarda iş bulmak yada kurumlarda işlerini tabiri caizse yürütmek için basın sektöre giriş yapıyor.

 

Ferhat Özer’in köşe yazıları


Etiketler: 986 okunma

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir