Sağlık-Sen tarihinde bir ilk, DARBE!

Sağlık-Sen de darbe

İki yıl evvel seçimle Sağlık-Sen Şanlıurfa şube başkanlığına seçilen Abdulkadir Yabir Mehmet Akif İnan’ın kabri başında basın açıklaması yaptı.

Geçtiğimiz günlerde görevinden alınan Yabir, Sağlık-Sen eski başkanı eski Ak Parti Şanlıurfa milletvekili Mahmut Kaçar ve mevcut başkan Semih Durmuş’u Memur-Sen Konfederasyonu kurucu genel başkanı Mehmet Akif İnan’a şikâyet etti.

 

Şube başkanları Yabir’e destek

Türkiye’nin farklı illerinde Sağlık-sen şube başkanlığı yapmakta olan başkanlar Abdulkadir Yabir’e destek vermek için bugün Şanlıurfa’ya geldiler. Abdulkadir Yabir’in basın açıklamasına iştirak eden başkanlar Yabir’e desteklerini yenilediler.

 

Sağlık-Sen tarihinde bir ilk, DARBE!

Konuşmasında Sağlık-Sen tarihinde bir ilk yaşandığını ve yaşananları Darbe olarak tanımlayan Abdulkadir Yabir, “Sağlık-Sen Şanlıurfa şube başkanı olarak geçen hafta haksız, hukuksuz ve onur kırıcı bir şekilde Sağlık-Sen Genel Merkezi tebliği ile görevden alındım. Seçimle geldiğim görev, delegelerin tevdi ettiği yetki hiçe sayılıyor. Şubemize resmen darbe yapılıyor.” dedi.

Görevden alınma süreci hakkında ise şunları kaydetti.

Bundan yaklaşık iki sene önce Şanlıurfa’da Sağlık-Sen şube seçimimizi gerçekleştirdik. Eski Genel Başkanı Sayın Mahmut Kaçar’ın seçimlere doğrudan müdahale etme çabası olmuştu. Ancak seçimi kazanmak bize nasip oldu. Fakat ne hikmetse bu durumu en çok da Sayın Mahmut Kaçar hazmedemedi. Anladığımız kadarıyla Sayın Kaçar, bu demokratik seçimin tepeden inme bir yöntemle ve tam iki sene sonra antidemokratik bir şekilde rövanşını almaya çalışıyor.

Şubemize resmen darbe yapılıyor. Sağlık-Sen Şanlıurfa şube başkanı olarak geçen hafta haksız, hukuksuz ve onur kırıcı bir şekilde Sağlık-Sen Genel Merkezi tebliği ile görevden alındım. Seninle çalışmak istemiyoruz denilerek önce istifa etmem istendi, teşkilatımızın karşı çıkması sonrası da; Çok çirkin ve dayanaksız bir şekilde, mesnetsiz ithamlarla görevden alındım.

Hukuki yollara sonuna kadar başvuracak, mahkeme mahkeme dolaşacak ve seçimle geldiğim koltuğa mahkeme kararıyla geri döneceğim inşallah. Çünkü ben hiçbir suç işlemedim.

 

 Eski başkana meydan okudu

Açıklamasında eski başkan Mahmut Kaçar’ı hedefine alan Abddulkadir Yabir, eski başkana hodri meydan dedi. Yabir, “ İllaki oyun oynamak istiyorsanız, Sayın Mahmut kaçar, size hodri meydan. Eğer sendikacılığa eski günlerdeki gibi o kadar hevesiniz varsa, kapalı kapılar ardından nüfuzunuzu kullanma gibi kaçak dövüşleri bırakın gelin çıkın karşıma. Önce memuriyete dönün, sendikamıza üye olun ve Şanlıurfa Sağlık-Sen şube başkanlığı için yarışalım. Ve ben boyunuzun ölçüsünü size seçimde vereyim.”dedi.

 

Açıklamayı yapmaya mecbur edildik

Yabir açıklamalarının devamında ise, “Gelinen noktada kurucu değerlerinden uzaklaşmış, sadece kamera önlerinde ve toplantılarda namus ve şeref kelimelerinin anlamını hatırlayan, mobbing ve zulmü kendisine vazife edinmiş liyakatsiz ve vasıfsız bir yönetim anlayışı da bizi bu açıklamayı yapmaya mecbur etmiştir.

Bilinmelidir ki; SAĞLIK-SEN, 250 bin üyenin alinterinin teşekkülüdür. Urfa’da başlayan sendikal hareketimiz, yine Urfa’da ayağa kalkacaktır. ERBAİN hareketi olarak merhum Mehmet Akif İnan ağabeyimizin mirasına ve 250 bin üyemizin alın terine sonuna kadar sahip çıkacağız. ” dedi.

 


Etiketler: 612 okunma

Yorum yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir